Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Blog - Novinky 2018
Přidáno: 08.10.2018 16:00

Po opravdu dlouhé době neaktivity na tomto webu přidávám článek na blog!

 

LAN authentication configurator

Chtěl bych vám nejdříve oznámit, že jsem vytvořil nový program jménem LAN authentication configurator, který byl vytvořen pro školu VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo ústí (copsu.cz) a slouží k jednoduchému nastavení zabezpečení LAN/Ethernet rozhraní, které je potřeba pro připojení na internet ubytovaným lidem na internátu či žákům v počítačových učebnách. Manuální nastavení je celkem zdlouhavé, takže program usnadní hodně práce. Tento program přesněji nastavuje zabezpečení 802.1x - EAP a může ho použít, kdokoli kdo toto zabezpečení používá, jelikož program je šířen pod licencí Freeware. Více informací o tomto programu naleznete zde.

Změny na webu

Dále bych vám chtěl oznámit, že v blízké době budou probíhat malé změny na webu - jako je například úprava části "O mně". Možná přibudou i nějaké novinky, což nevím jistě, jelikož vylepšovat tento web není aktuálně má priorita.

Program Kiss rádio player

Tento program bohužel již není funkční od doby kdy se z Kiss rádií stalo jedno rádio. V blízké době možná vydám novou verzi, která bude opět fungovat, ale nové funkce nejspíš nepřibudou.

Program Automatické vypnutí PC

Toto je snad můj první větší program, který měl úspěch. Vím, že má hodně chyb, které mi byly i nahlášeny, ale bohužel jsem neměl čas a chuť tyto chyby opravit. Dokonce jsem plánoval udělat novou verzi, která by umožňovala plánovat např. více vypnutí, či pravidelné vypínání atd., ale nevím zda to má ještě smysl v dnešní době, když má Windows integrovaný plánovač úloh. Dle slunečnice.cz má program stále kolem 300 stažení za týden, což není málo, takže mě to možná motivuje k vydání nové verze :)

 

Jinak něco málo k mému životu. Celkem 3 měsíce jsem pracoval jako PHP Junior programátor pro Vodafone.cz, kde jsem nasbíral opravdu hodně zkušeností. Do styku jsem se dostal např. s PHP frameworkem Symfony, pracoval jsem s verzovacím systémem Git, trochu s Dockerem, dělal jsem malé změny v Javascriptu (framework jQuery) a dozvěděl jsem se hodně o agilním vývoji. 

Aktuálně pracuji na školní službě Copka.eu, která má za cíl sjednotit často hledané informace na jedno místo - např. změny v rozvrhu, rozvrh hodin atd. Více informací se dozvíte na zmiňovaném webu.

V následujících měsích mě čeká maturitní zkouška, takže se budu nejvíce věnovat přípravě (maturitní projekt atd.) a pak uvidím dál :).

 

Díky za přečtení tohoto příspěvku.

S pozdravem, Jan Košata - kosata6.

© kosata6 2013 – 2019
Vygenerováno za 0.002 | W3C validní